Frågor & Svar

När ska man kontakta dig?


Om Ni är intresserade av att ha en unik och aningen mer personlig touch på Ert bröllop, då är det helt rätt tidpunkt att höra av sig. Kanske är det redan vid förlovningen, kanske har Ni kommit halvvägs in i planeringen och inser att Ni inte alls är ute efter det "vanliga, traditionella bröllopet". Oavsett om det är ett år, kanske två år innan eller om det är bara några månader kvar, ja då är det bara att Ni slänger Er på mailen och drar iväg ett meddelande!

Det är klart att när vi har mer tid vi har att tillgå desto mer hinner vi göra utan tidspress, men allt går oftast att lösa även om man har ett kortare tidsspann på sig! Det finns fortfarande stora möjligheter att skapa Ert drömbröllop även på en kortare tid. Det som kan strula till det är att vi kanske inte alltid lyckas få med just de leverantörer Ni önskar. Då många leverantörer endast kan åta sig ett bröllop per dag eller helg så blir många leverantörer uppbokade långt i förväg. Därför är det alltid en bra idé att höra av sig så snart som möjligt. Har vi gott om tid ökar många utav fördelarna inte bara rent praktiskt utan även kostnadsmässigt då vi då har gott om tid på oss att jämföra olika leverantörer och deras utbud. Vid ett kortare tidsspann får vi vara aningen mer flexibela och mer öppna för nya idéer.

Har Ni några frågor och funderingar så är det bara att Ni hör av Er, jag finns alltid endast ett mail bort! Om Ni tvekar och vill veta mer om det här med unika bröllop är något för just Er så hjälper jag mer än gärna till genom att ta reda på om vi är en perfekt match för varann!
Vad kostar det att anlita dig?


För att kunna ge Er ett prisförslag blir behöver jag först få veta vad Ni behöver och vill hjälp med. Därför erbjuder jag alltid ett första kostnadsfritt möte där Ni får berätta om Era drömmar och även vilka Ni är samt i vilken omfattning Ni vill sköta de olika delarna och vilka delar Ni önskar få hjälp med. Dessa möten sker antingen via skype, samtal eller mail, mailkontakt kan behöva följas upp med ett samtal ifall det finns några frågetecken som behöver redas ut, även detta helt kostnadsfritt.

Priset är helt beroende på vad Ni önskar hjälp med och i vilken omfattning. Efter vårt första möte sätter jag ihop ett prisförslag på Ert individuella paket, därefter tar Ni ställning till om det passar Er eller om Ni hellre vill ha tim-debitering där Ni betalar per utförd timme.
Lokalen har sin egen bröllopskoordinator...


Om en lokal, tex ett slott, herrgård eller liknadne har en bröllopskoordinator är denna person som oftast en samordnare för alla lokalens olika delar såsom köket, restaurangen, boendet och receptionen. Tyvärr har det blivit väldigt vanligt att man utser tex. en hovmästare till ´bröllopskoordinator´ men dessa personer har inte alltid den utbildning som krävs för titeln. Det är ytterst få bröllopskoordinatorer på ett slott eller en herrgård som kan ge Er tips på vart Ni finner leverantörer utifrån just Era speciella önskningar. De har sina leverantörer som de samarbetar med men de saknar ofta den personliga anpassningen. Utöver detta bör Ni lägga på minnet att deras lojalitet alltid ligger hos sin arbetsgivare, ej hos Er som brudpar.

Om ett slott, herrgård eller liknande har en bröllopskoordinator var då inte rädda för att våga fråga om personen är utbildad och i vilken skola har denne då utfört sin utbildning? Det finns några få platser där det finns utbildade bröllopskoordinatorer och dessa borde med stolhet tala om när och vart de fått sin kunskap och erfarenhet ifrån. Vi som är utbildade sätter ett enormt värde på vårt yrke och att Ni som blivande brudpar inser värdet av en gedigen utbildning gör oss bara extra stolta! Så var inte rädda att fråga!
Våra nära och kära har lovat att hjälpa till...


Den stora frågan är hur mycket Ni vill att Era gäster ska göra under Ert bröllop?

Kanske är själva iordningsställandet av lokalen en del av gemenskapen vilket kan vara oerhört mysigt, men det kan även bli väldigt stressigt. De allra flesta brudpar som jag stött på under åren har inte alls någon koll på hur lång tid det faktiskt tar att iordningsställa tex. en festlokal. Många gånger så har det slutat med att brudparet, brudföljet och kanske brudparets föräldrar står där långt in på småtimmarna. Det är knappast så man vill tillbringa natten innan bröllopet.
Kanske känner Ni "Nej våra gäster ska få njuta av att bara vara gäster på vårt bröllop!" och kanske är det så att Ni inte vill att Era gäster ska veta så mycket om vad som kommer ske under Ert bröllop? I många fall kan man förstöra lite utav gästernas upplevelse genom att delge alltför mycket information och när man planerar något lite annorlunda så kan det i många fall ta bort lite av det överraskningsmomentet man vill uppnå.

Tyvärr finns det även en överläggande risk att Ni kommer mötas av en mängd tankar och åsikter om hur ett bröllop ´ska´ gå till och se ut. Detta är något jag själv upplevt och jag har även pratat med andra brudpar som själva planerat just lite annorlunda idéer. Många människor kan måla upp en massa bilder i sitt huvud när man förklarar något som inte faller inom det ´normala´ men när de väl ser det så blir det i nästan alla fall en oerhört positiv respons! Om Ni önskar ge Era gäster en upplevelse utöver det vanliga så rekommenderar jag verkligen att Ni tar hjälp innan och under bröllopsdagen så att både Ni och Era gäster få ta tillfälle i akt och bara njuta till fullo av denna dag!
Vad menas med unika bröllop?


Alla bröllop speglar en kärlekshistoria mellan två helt unika människor och på det sättet är ingen den andra lik. I alla år har dock bröllop sett mer eller minde likadana ut, man haft olika färgteman, någon kanske haft ett annorlunda tema, någon gift sig på en annorlunda plats. I övrigt har det inte varit några större variationer. Idag vågar man mer och mer gå ifrån det traditionella och utforma sitt bröllop lite utanför de gamla vanliga normena. Nedan ger jag tre exempel på brudpar som söker hjälp med att skapa det lite mer annorlunda och ännu mer personifierade. Anna och Erik är ett aktivt par som älskar att åka skidor, bergsklättra och att vandra i fjällen. Deras dröm är att kunna gifta sig högt upp på en bergtopp med milsvidd utsikt över naturen. Problematiken ligger i att få tiden att räcka till för att planera allt inför och runtonkring bröllopet, både vad gäller boende, resa samt vigsel och efterföljande fest. Destinationsbröllop kräver i regel alltid lite extra tid för att planera, göra efterforskningar samt få ihop alla små pusselbitar till en helhet. Sandra och Lisa drömmer om att gifta sig och önskar sig allt annat än ett traditionellt kyrkbröllop med romantiska klänningar. Båda två drömmer om ett bröllop där dom får vara sig själva utan att göra avkall på varken vigselupplevelsen eller festen. Viktigast är att deras gäster minns detta som ett bröllop helt olikt alla andras men som en solklar spegling av just dom två. Deras problematik ligger i att dom inte kan se vilka möjligheter som finns och dom har svårt att se bortanför det vanliga, det traditionella. Dom vet att dom vill gifta sig men dom kan inte komma på hur man kan anpassa bröllopet så det passar dom och deras personligheter.

Malin och Johannes vill gifta sig hemma på gården då hela deras liv kretsar kring lantbruket och djuren. Grundidéen är klar men dom har kört fast! Planen är att gifta sig hemma på gården och göra så mycket som möjligt tillsammans med vänner och familj. Deras problematik ligger i att dom inte kan se hur dom kan använda sina redan befintliga ytor och med rätt dekor ta fram det dom önskar. Det dom behöver är att någon kommer med nya ögon och ser allt det fina runtomkring som kan användas för att deras dröm ska bli sann.
Hur skiljer du dig från andra i branschen?


Till skillnad från många andra i min bransch har jag valt att rikta in mig på en väldigt specifik målgrupp. Jag vänder mig till brudpar som önskar sig allt annat än det traditionella! När jag säger att jag skapar unika och personliga bröllop så pratar jag inte bara om olika färgteman och specifika blommor. Idéen bakom mina bröllopskoncept går djupare än så och jag älskar att tänka utanför ramarna och skapa något väldigt speciellt och unikt designat utifrån varje brudpar jag har äran att få arbeta med. När Ni väljer att anlita mig så innebär det att Ni kommer ha Er alldeles egna bröllopscoach och jag kommer ge allt för att ge Er exakt det Ni drömmer om! Jag väljer alltid de bästa leverantörerna som kan matcha Er vision och budget! När saker Ni önskar inte finns att tillgå inom lämplig kostnad så hjälper jag till genom att komma på nya kreativa lösnignar så att vi ändå kan få fram just det koncept och den design vi önskar lyfta! Min business handlar inte om att representera en uppsjö olika leverantörer utan att endast välja de mest lämpade för att Er dröm ska gå i uppfyllelse utan att ruinera Er på kuppen!

En annan väldigt speciell sak är att jag valt att inte arbeta utifrån några färdiga paket. Naturligtvis får varje brudpar ett paket och ett prisförslag utifrån detta men jag har inga förbestämda paket som jag arbetar efter. Jag har även valt att erbjuda mina tjänster på timbasis, så om det är någon som hellre önskar att få en kostad per utförd timme så finns även den möjligheten. Allt för att Ni ska känna Er trygga med de olika restriktioner vi kan tänkas stöta på under den närmaste framtiden.
Vad kan vi förvänta oss från dig?


För mig är det oerhört viktigt att vi får en öppen och gedigen relation, för det är först när jag får veta vem du och din partner är som jag kan utveckla en bröllopsdesign och ett koncept som matchar just Er. För mig är det A och O att ta emot nya människor med öppna armar och ett öppet sinne såväl i min vardag som i min business, annars skulle jag inte kunna göra det jag drömmer om! För mig är väldigt viktigt att bemöta allas våra olikheter med nyfikenhet och gediget intresse, vi är alla unika och det av en anledning! Å för mig är det extremt viktigt att göra mitt yttersta för att förstärka och hedra detta.

Med tanke på allt som händer i världen just nu i och med denna pågående pandemi så kommer vi under resans gång stöta på svårigeter av olika slag. När dessa dagar kommer, för de kommer att komma, och då är mitt mål att stötta och peppa Er. När saker och ting inte går som vi vill så löser vi det på ett eller annat sätt. Nu hoppas vi såklart på mestadels glada och positiva dagar och dessa dagar kommer jag le och vara glad tillsammans med Er.

Mitt mål är att hjälpa Er att ta fram ett koncept och en bröllopsdesign som får Era gäster att häpna hur väl vi fått allt att spegla just vilka Ni två är! Jag ser framför mig hur Ni år efter år får höra utav Era gäster vilket fantastiskt bröllop vi skapade till Er!
När Ni anlitar mig får Ni en alldeles egen personlig guide, coach och stylist som tillsammans med Er hjälper Er att ta fram ett bröllop som är en direkt spegling utav vilka Ni två är. Ni får ett bröllop olikt alla andras för det finns bara två av Er, så varför skulle Ert bröllop se ut som alla andras?
Vad händer om vi måste avboka eller ställa in bröllopet?


Då vi idag lever i en väldigt omvälvande tid och allt är så osäkert är det för mig av yttersta vikt att Ni som brudpar inte ska behöva riskera att förlora pengar på onödiga utlägg. Jag kommer som de flesta andra i branschen ta ut en boknigsavgift och denna är för mig en trygghet och säkerhet så att jag vet att Ni verkligen vill gå vidare och göra detta tillsammans med mig. Bokningsavgift vid bestämt paket: Bokningsavgiften är 20% av det totala paketpris Ni fått och de övriga 80% fördelas ut på en eller flera betalningar utefter den betalningsplan vi gemensamt kommit överens om. Om Ni av någon anledning inte kan genomföra Ert bröllop som tänkt så är inte denna bokningsavgift återbetalningsbar då mitt arbete börjar så snart Ni tecknat Ert avtal. Däremot kommer jag låta Er ha möjligheten att byta datum under förutsättning att jag inte har ett annat bröllop bokat på det datum Ni önskar byta till. Jag kommer då hjälpa Er med ombokning av Era leverantörer och jag kommer göra mitt allt för att Ni ska få Ert drömbröllop fast under senare datum även om detta innebär att jag måste göra om vissa delar två gånger. Ert paketpris kvarstår oavsett! Det är den trygghet och säkerhet jag ger till Er! Ni säkerhetsställer alltså att jag finns där även vid en eventuell ombokning. Om Ni istället väljer att bryta vårt avtal så kommer Ni få en faktura på redan arbetade timmar fram till det datum då Ni meddelar mig att Ni avbryter vårt avtal.

Timdebitering:
Känns det fortfarande för osäkert för Er så har Ni möjligheten att anlita mig enbart på timbasis. Väljer Ni detta alternativ får Ni varje månad en faktura med beloppet för utförda arbetstimmar. På så sätt har Ni inte förbundit Er till att betala någon fast summa. Däremot kan det vara bra att ha i åtanke att detta kan bli till en högre kostnad än vid en paketkostnad då det vid detta valda alternativ innebär att Ni kommer få betala de eventuella timmar jag ägnar åt att hjälpa Er avboka eller omboka Era leverantörer.

Har Ni några frågor gällande detta är Ni varmt välkomna att höra av Er på mailen.